Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

ukinitev penzije

47 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Spoštovani!

Naprošam za pregled naslednje zadeve, sumim, da je na državnih organih že ogromno št. zaposlenih, ki izpolnjujejo pogoje za v penzijo, ampak bi še kar delali. Tukaj je predhodno vprašanje, imajo ti zaposleni za res delo, ampak samo ostajajo na delovnih mestih kot nekakšna "stojala za prah"?

Predlagam, da se preveri kakšne naloge imajo in če jih izvajajo oz. izpolnjujejo. Kaj počnejo čez dan in kako zgleda njihov delovnik. Prav tako je smiselna, psihološka ocena, zakaj ne želijo iti v penzijo. Naj pogleda kakšen strokovnjak, kje je problem.

Pomembno je preveriti, ker nekateri so celo na sekretarskih delovnih mestih, pa že izpolnjujejo pogoje za penzijo. To državo stane precej denarja. Prav tako, je za preveriti, če izvajajo nad mladimi kakšen mobbing in podobne zadeve, ki ne sodijo na delovno mesto.

V primeru, da res "ne želijo" v "penzijo", predlagam, da se jim ta pravica kar odvzame in se delovno mesto prilagodi, njihovim osebnim problemom. Zakaj mora to sedaj reševati država je spet vprašanje, očitno tega sami do svoje 65 leta niso uspeli rešiti-

V naprej hvala za sodelovanje in lep pozdrav

Kičo

AVTOR K Kičo 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Podoben predlog je že bil v obravnavi in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/14676

Komentarji