Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Brezplačni vrtci

46 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Vladi predlagam, da uresniči svojo predvolilno obljubo in uvede brezplačno predšolsko varstvo oziroma vrtce za vse otroke.

Sistem, kakršen je trenutno v RS je postal nevzdržen. Cene vrtcev ponekod za prvo starostno skupino že presegajo 700 eur (napovedujejo se še zvišanja), nekateri plačujejo po 450 eur mesečno za otroka, medtem ko so nekateri, ki izigrajo sistem, plačila oproščeni. Tudi to, da je višina plačila staršev odvisna od tega, v kateri občini živiš, je diskriminatorno. Bodo nekateri kmalu plačevali po 500 eur za storitev, ki je na drugi strani za nekatere brezplačna?

Dejstvo je, da je postala predšolska vzgoja in varstvo nuja in ni več luksuz. Stari starši povečini delajo in ne morejo paziti vnukov, otrok dejansko ne moreš dati drugam, kot v vrtec. Predlagam, da se uvede enak sistem financiranja, kot za osnovne šole - občine naj skrbijo za infrastukturo, stroške dela pa naj pokriva država.

Kot že navedeno, vlado pozivamo, da uvede brezplačne vrtce oziroma prosimo za pojasnilo, kdaj bo navedena predvolilna obljuba uresničena.

AVTOR M Mickena 7 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Podoben predlog je že bil v obravnavi in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/15829

Komentarji