Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Dolg medicincev družbi

74 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Delim fb zapis. Predlagam vladi, da končno ukrepa tudi glede tega, da vsi, ki končajo univerzitetno medicinsko izobrazbo v Sloveniji, najprej oddelajo svoj dolg družbi, preden gredo v tujino.

"Sem dobila odgovor 'izbrane' ginekologinje.

Ki se mi, za začetek, zahvaljuje za povpraševanje. Povpraševanje! Kam smo prišli. Lahko bi se mi zahvalila za izkazano zaupanje, za mojo pripravljenost položiti svoje zdravje v njene roke, za marsikaj, termin povpraševanje pa je zadnje, kar bi si lahko privoščila napisati, sploh dandanes. Pri vsej bedi zdravstvenega sistema.

Nadalje mi sporoča, da še čaka na odločitev ZZZS glede glavarinskega količnika. Ki naj bi se v decembru povišal. In dodaja, da ima v čakalnici - pozor, v poštnem predalu - že 2000 čakajočih pacientk. Ki so vse dobile enako pismo.

In ker bo sprejemala po vrstnem redu sporočil, mi za konec sporoča še (dobeseden prepis):

"Sporočamo vam torej, da ni nujno, da bo v naši ambulanti za vas še prostor. Prosimo za razumevanje in potrpljenje."

Spoštovana gospa zdravnica!

Če bi imela čarobno paličico in bi lahko zavrtela čas nazaj ter takrat ukrepala - in verjamem, da bi nas bilo precej -, bi vi s fakultete prejeli sporočilo, da morate, ker ste se pač brezplačno šolali na naš račun, najprej oddelati svoj dolg do skupnosti. Ali pa študij plačati sami.

In ker bi vas bilo mnogo, ki bi oddelali svoj dolg, čakalnih vrst ne bi bilo, torej ne bi bilo prav nobene potrebe, da bi slehernik, med katere štejem, pošiljal 'povpraševanje' za vaše storitve.

Tako bi bilo prav.

Upam, da se v tej deželi končno najde kdo, ki bo s tako čarobno paličico vendar zamahnil in uredil to gnojnico, ki je nastala iz zdravstvenega sistema. Verjetno bo s tem za vas manj povpraševanja, torej manj denarja, delovni, empatični in strokovni zdravstveni delavci pa bodo lahko normalno, ne več prekomerno, zaradi pohlepa takih, kot ste vi, opravljali svoje delo in pacienti bomo zadovoljni.

Volk sit in koza cela.

Do takrat pa vam želim še obilo povpraševanja, da se boste lahko pripravili na težje čase. Aja, morda lahko poskusite z odhodom v tujino. Tam boste res videli, kaj pomeni delati!"

AVTOR M max 108 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in že ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/15690

Komentarji