Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Agresivni otroci v podaljšanem bivanju

510 OGLEDOV 24 KOMENTARJEV

Osnovna šola je obvezna, podaljšano bivanje/varstvo pa ni.

Eni učiteljici podaljšanega bivanja je zelo zelo težko, celo nemogoče, skrbeti za varnost otrok, ko zraven ima le enega agresivnega otroka in hitro pride do nevarnih situacij. Med podaljšanim bivanjem so bolj "neusmerjene" aktivnost in se težave z vedenjem še bolj ekstremno pokažejo.

Na koncu se zgodi da obupajo starši otrok, ki sledijo šolska pravila (95% učencev sledi pravila), in se znajdejo privat, kdo bo skrbeo za njihovega otroka, ko so v službi, med tem ko agresivni otroci, nemoteno grejo v podaljšano bivanje, divjajo in norijo.

Lahko bi obstajali vsaj minimalni pogoji za pravico do podaljšanega bivanja. Za otroke, brez motenj, naj bi pogoj bil odlična ocena za vedenje. Šola naj bi imela pravico do ukrepa izključitve iz podaljšanega bivanja, na en teden, potem na en mesec npr.

Na ta način bi tudi starši nevzgojenega otroka prevzeli odgovornost in mogoče se v prihodnosti bolj ukvarjali z otrokom, ter čez nekaj mesecev, spet oddali prošnjo za udeležbo v podaljšanem bivanju.

Starši otrok, ki imajo spričevalo o vedenjskih motnjah in so agresivni, naj bi dobili denarno pomoč, da doma, ali v ustrezni ustanovi, zagotovijo varstvo za svojega otroka po koncu pouka.

Sploh ni rešitev da so učiteljice varstva "security" in da trpijo učenci ki se vzorno obnašajo. Poškodbe otrok v varstvu so pogoste, je le vprašanje časa, kdaj bo prišlo do hude poškodbe.

Najlepša hvala za priložnost, da izrazim svoje mnenje in predlog.

37 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Mama Iva 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Komentarji