Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Delo od doma v JU in podjetjih kjer ni direktnega stika s strankami

15 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

V času korone smo ugotovili, da lahko marsikatero podjetje opravlja delo od doma.

V JU bi tako drastično zmanjšali potne stroške, kar lahko porabijo za zvišanje plač. Seveda to velja zgolj za tiste službe, kjer ni direktnega stika s strankami - in teh je kar nekaj.

Hkrati bi se zmanjšala obremenitev na cestah, čistejši zrak. In tisti, ki morajo biti v službah, bi imeli krajši potovalni čas.

S tem se pridobi za vse: manjši prevozni stroški, manjša obremenitev cest, čistejši zrak, zadovoljnejši zaposleni ki ne izgubljajo časa s prevozom, hkrati ostaja več časa za družino, na splošno za človeka.

Zadovoljen človek je zdrav človek, zdrav in zadovoljen človek ne potrebuje zdravnika, s tem je manj obremenitve na zdravstvo. Zdrav človek več naredi.

Morali se bomo naučiti zaupati sodelavcem, delavcem da opravijo svoje delo za kar smo jih zaposlili. Ker v največ podjetjih se izkaže, da vodstvo nima zaupanja v delavce in jih zato tišči v pisarne, da jih kao nadzoruje. Kar je zmotno, ker v pisarni lahko prav tako ne dela kot doma. Vseh itak ne moreš nadzorovati, ker drugače ti nič ne narediš. Se pa vidi ali je naloga opravljena ali ne in kako hitro. To je celo merljivo.

Vsaj hibridno delo: 3 dni od doma, 2 dni v pisarni, ker še vseeno pomeni strošek prevoza in tudi sestankovanje v živo, če ne gre po raznih teamsih in zoomih.

AVTOR M MajaHoč 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/16736

Komentarji