Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Predlog za uvedbo davčne olajšave za plačevanje zasebnega izobraževanja zaradi pomanjkanja mest v javnem sistemu

137 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Predlagam uvedbo davčne olajšave za vse, ki plačujejo zasebni vrtec, osnovno šolo, srednjo šolo ali fakulteto, ker niso dobili mesta v javnem sistemu. Olajšava bi bila v višini, ki bi jo država namenila za njihove stroške v javni ustanovi. Na primer, če osnovna šola državo stane 5000 EUR letno, bi starši, ki plačujejo zasebno šolanje, lahko uveljavljali olajšavo do te višine. 

Tako bi bilo pravično priznati prispevek tistim, ki kljub plačilu davkov nosijo še dodatne stroške za izobraževanje svojih otrok.

6 glasov

28 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Sončni Avatar 104 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 26. 8. 2024 | 17:11:15

Plačilo privatnega vrtca, osnovne šole, srednje šole in fakultete naj gre v davčno olajšavo

Mislim da bi bilo pravično, da se vsem ki plačujejo privaten vrtec, osnovno, srednjo šolo in fakulteto za znesek šteje v olajšavo pri dohodnini vsaj za znesek katerega bi država plačala za njegovo šolanje če bi se šolal na javni šoli ail bil v vrtcu.

Primer: Nekdo ne dobi javnega vrtca, ki je subvencioniran iz strani države ali pa ni dobil mesta na fakulteti in to plačuje iz svojega žepa. V tem primeru bi bilo pravično, da se mu to šteje v olajšavo saj za omenjen znesek ki ga je že tako plačal skozi prispevke v davke v proračun. Seveda ne v znesku celotne šolnine ampak npr. maksimalno v znesku ki ga država plača fakulteti za izobraževalno leto. Osnovna šola stane okoli 5000 EUR, fakulteta pa okoli 8000 EUR na leto na študenta.

Komentarji