Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Sprememba Uredbe o delovnem času v organih državne uprave

49 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam, da se v uredbi določi, da je premičen delovni čas od 6 do 9 ure zjutraj in od 14 do 17:30 ure, v primeru ko delavec delo opravlja v prostorih delodajalca. V primeru dela od doma pa na enak način kot do sedaj določa uredba.

Menim, da bi na tak način država dopolnila svojo politiko na področju koriščenja javnega prevoza, lažjega usklajevanja družinskega življenja s skrbjo za otroka, saj so zaradi prevoza na delo in z dela in dejstva, da je otrok lahko v vrtcu največ 9 ur, izpostavljeni dodatnemu časovnemu pritisku in so prisiljeni koristiti lastni prevoz, tako pa bi lahko lažje koristili javni prevoz, nekateri so zaradi varstva prisiljeni koristiti tudi delo s krajšim delovnim časom (posledica je nižji dohodek), pa bi drugače delali polno delovno obveznost.

V poletnih mesecih bi tako tudi znižali stroške, saj bi delo potekalo v delu dneva, ko so temperature nižje. Prav tako bi tudi uradne ure lahko potekale že od 7 ure naprej, kar bi državljanom omogočilo, da zadeve uredijo pred odhodom v službo.

AVTOR P Predlagateljica22 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/15610

Komentarji