Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Predlog za povrnitev ukradenega davkoplačevalskega denarja državljanom

150 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

Spoštovani,

Ravnokar sem prebrala, da je gospod Ranc in njegova druščina ogoljufala naš Telekom, davkoplačevalski Telekom, za 3 milijone evrov. Takšnih zgodb je vsak dan veliko..nateg okoli nakupa pravosodne stavbe..ampak, da boste vedeli, to je drobiž, pesek v oči, kradejo nam tudi milijardne zneske (npr. NLB). Kazen za te kradljivce bi morala biti, da povrnejo vse, kar so ukradli, denar pa naj država vrne na TRR vseh davkoplačevalcev v naši preljubi Sloveniji. Končno je pred kratkim sodnija pravilno odločila, ko je nekemu velikemu kradljivcu odredila, naj vrne denar firmi, ki jo je okradel ter povrhu še nemali znesek nakaže različnim dobrodelnim društvom v SLO. Bravo, pohvalno. Končno. Vendar, da bi bilo ljudstvo čim bolj vpleteno v preglednost proračunskega denarja, predlagam, da se tak denar vrača tudi vsem fizičnim osebam, ki so davkoplačevalci. Namesto da bi imeli svojo državo radi, jo spoštovali in bili pošteni državljani, ki ne bi na vsakem koraku gledali, kako bomo državo ogoljufali, prikrajšali, jo siromašili, bi morali gledati drug drugemu pod prste, saj bi bili za to vsakodnevno poplačani z denarjem, ki je bil ukraden in vrnjen nazaj v proračun. Mogoče sem sanjačica, ampak OPEN AI je mojo idejo pohvalil in bi bila izvedljiva. :)

Kazen za goljufanje države in njenega premoženja naj bo vedno stroga, finančna, da si kradljivec ne bi nikdar več finančno opomogel. NAj samo dela in iz meseca v mesec živi kot mnogi od nas...kar bi bilo spodbuda za čim manj nepoštenja do države. Poleg tega nas je samo dva milijona, kot neko večje mesto drugod po svetu, pa ne verjamem, da je še kje toliko uradov, občin, upravnih enot in javnih uslužbencev kot pri nas. Povrh vsega so ti javni državni uslužbenci nezadovoljni, stavke so z vseh koncev in krajev... katastrofa.

Dokler bom brala, da politiki kradejo naš denar, ki ga vsak mesec damo državi, bom še vedno na vsakem koraku gledala, kako bi državo okoli prinesela, kot je to pri nas v krvi. Škoda, res škoda. Žal tako je. Dajte vlada malo spodbude ljudem v tem stilu, saj veste, denar je sveta vladar...mogoče pa bi šlo vse skupaj na bolje.

30 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Z Zmauka 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Komentarji