Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Vračljivost sdp in vd od leta 2001 do leta 2017 - upravičenost dedičev od vračila

211 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Predlagam da se tudi za obdobje od leta 2001 in do leta 2017 za vračljivost sdp in vd določi na preseganje premoženja nad 120 000€ oz. se to mejo določi na 200 000€. Predlagam tudi, da se upošteva nezaposljivost ugotovljena za nazaj za psihične in fizične bolezni/poškodbe, da se lahko vloži neko določeno vlogo/dopis za upravičenost od vračila sdp in vd v primeru, da oseba ni zmogla sprejeti zaposlitve zaradi bolezni/poškodbe, ki ji za časa prejemanja sdp in vd še ni bila priznana in tako ni imela druge izbire kot prejemati sdp in vd za osnovno preživetje.

Jaz npr. sem od 24ega leta naprej vlagala vlogo za sdp, ker nisem imela zdravjenih zlomov križnice in zloma hrbtenice v pasu in deviacije hrbtenice ter poskodb glave itd. po prometni nesreči, poškodbe se mi je naknadno priznavalo kot zastarane, ko je že bilo prepozno za zdravljenje in tako nisem bila sposobna zaposlitve, ker nisem zmogla že enostavnejših vsakdanjih opravil. Priznalo pa se mi je nezaposljivost, zaradi psihičnega stanja pred 18im letom, zaradi napada, in nezaposljivost, zaradi nesreče od leta 2009 dalje, in se mi je leta 2016 omogočilo družinsko pokojnino po očetu. Ker sem socialno denarno pomoč prejemala zaradi nezaposljivosti in nezdravljenja poškodb se mi zdi nekako krivično, da je od leta 2001 do leta 2017 se vedno vračljiva in varstveni dodatek. Prilagam odgovor Ministrstva za delo, ki mi ga ljudje razlagajo tako, da je za omenjeno obdobje sdp vračljiva.

Predlagam, da se uvede vlogo v katero oseba razloži svojo zgodbo in prilozi rtg in morebitne izvide in kasnejše odločbe o nezaposljivosti ter se z odločbo oprosti dediče od vračila sdp in vd. Predlagam, da se možnost podaje vloge zaščiti z ustreznim členom ali dopolnitvijo člena v zakonu o sdp in vd.

AVTOR V1981 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje jasnega predloga sistemske rešitve izpostavljene tematike

Komentarji