Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Plače funkcionarjev in direktorjev

61 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

"Vlada namerava plače funkcionarjev in direktorjev v javnem sektorju s plačno reformo bistveno izboljšati. V povprečju naj bi se dvignile za dobrih štirideset odstotkov, najnižji predviden dvig je 17-odstoten, najvišji sega čez 60 odstotkov."

 

Predlagam vladi, da najprej uskladijo pokojnine vseh tistih, ki so bili prikrajšani v času JJ, ko je znižal pokojnine na 57% vseh tistih, ki so se tisti čas začeli upokojevati. Naj se prestavijo na prvotne procente in od tam naprej dvigujejo.

 

V razmislek še sledeče... vlada dopušča nenormalne podražitve tako hrane ( posebej sadja in zelenjave, ki sta pogoj za zdravje državljanov, saj vam za zdravje njih menda gre), dopuščate podražitve elektrike, hkrati opuščate davek bogatih, ki imajo več kot eno nepremičnino...

Za otroke upokojencev, ki morajo doplačevati Dom za upokojence, ker si tega za svojih 40 let dela sami ne morejo privoščiti, bi vam tudi moralo biti mar, kajne.

 

 

Šele, ko se to uredi, naj vlada začne razmišljati o plačah funkcionarjev in direktorijev.

AVTOR M max 108 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje jasnega predloga sistemske rešitve izpostavljene tematike oziroma vsebuje več vsebinsko nepovezanih predlogov

Komentarji