Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Pooblastilo partnerja ali dediča zaradi neprištevnosti

191 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Zgodi se nesreča, bolezen, možganska kap in človek v trenutku postane trajno opravilno nesposoben. Partner ali dedič pa nima pooblastil za odločanje v imenu te osebe. Birokratski postopki za pridobitev pooblastila trajajo zelo dolgo, leta in sam izvedenec košta 500 evrov kar je za nekoga lahko prevelik izdatek. Ljudje ki so se znašli v situaciji z neodzivnim partnerjem ali staršem se soočajo z velikimi težavi ko gre za urejanje nujnih papirjev katere potrebuje oseba ki je utrpela opisano stanje. Taka oseba potrebuje nekoga ki dela vse to namesto nje.

Po poškodbi sem sam ostal za nekaj let fizično nesposoben za karkoli in sem potreboval nekoga da je vse urejal zame. K sreči mi je ostala opravilna sposobnost tako da sem podpisal pooblastilo. Tisti ki ne morejo podpisati se znajdejo v velikih težavah. Po nekaj letih ko sem prišel dovolj k sebi sem pooblastilo preklical.

Predlagam vladi da spremeni zakon glede pridobitve pooblastila tako da lahko osebni zdravnik ali specialist poda oceno katera je dovoljšna za pridobitev pooblastila v primeru očitne opravilne nesposobnosti. Pooblastilo naj na podlagi mnenja zdravnika overi notar v najkrajšem možnem času.

19 glasov

10 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR J johi 42 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji