Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Ponovna pridobitev (visokošolske?) izobrazbe za starejše od 40 let

221 OGLEDOV 11 KOMENTARJEV

Z naglim razvojem umetne inteligence in strojnega učenja hitro vstopamo v novo obdobje razvoja. Tehnološki razvoj postaja vedno bolj skokovit, kar bo zahtevalo prilagoditev na vseh področjih življenja.

Po vzoru Singapurja predlagam, da se tega izziva lotimo preden postane prevelik problem in da starejšim od 40 let omogočimo ponovno visokošolsko izobrazbo.

Razlog je enostaven - znanje, pridobljeno pred 20 leti in več, bo vedno hitreje zastarelo. Do sedaj se je razvoju dalo slediti in manko v izobrazbi nadoknaditi, v prihodnje pa tega ne bo več mogoče.

Poglejte, kako se je umetna inteligenca razvila v letu dni in pomislite, kako bo čez 20 let in kako bo vaša izobrazba uspela temu slediti.

Prebivalstvo se stara, v šoli pridobljeno znanje prav tako. Če si zatiskamo oči, bomo hitro imeli težavo, da bo zelo velik del znanja postal nekoristen, s tem pa ljudje - in država - nekonkurenčni.

Vladi predlagam, naj sprejme ukrepe, da se hitro pripravi na prihodnost in sistemsko zagotovi možnost posodobitve znanja, pridobljenega znotraj sistema javne izobrazbe. Razni "šnelkurs" tečaji seveda niso ustrezni.

1 glas

35 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR D D0 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji