Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Dvig kazni za odmetavanje odpadkov

59 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Osebno sem mnenja, da je kazen za posameznika 100-300 eur absolutno prenizka, absolutno premajhen pa je nadzor tovrstnih storilcev. Inšpekcijske službe se odzovejo po prijavi, medtem ko na mestu samem storilca kaznuje kdo? Živim v ČS Polje in pri nas je situacija zelo zelo slaba in o tem je ČS tudi seznanjena, tudi z moje strani. Smeti je vsepovsod ogromno, kljub novo postavljenim košem, se vse znajde na tleh. Še posebej v okolici ZD Polje in tamkajšnjim Hoferjem, da ne govorim o vseh travnikih tod okoli. Imamo še veliko vrtičkarjev, ki po svojih piknikih za sabo pustijo prava razdejanja.

Če med vikendom npr. vidim posameznika, naj pokličem policijo? Inšpektorji ne prihajajo na kraj dogodka, ki se mora še odvijati, da posamezniku lahko izrečejo kazen, zagotovo ne med vikendi.

Razumem, če je smetenje na površini MOL-a, kaj pa če ni, komu se lahko odda prijava?

O teh globah se premalo govori, dajmo to na FBje, Instagrame, k poročilom, da se bodo "smetarniki" zavedali, da so lahko kaznovani, če ga na samem dejanju dobi uradna oseba nadzora. Bistveno pa je, dvig kazni na številko s štirimi ničlami, morda bo pa kaj zaleglo. V švici so kaznovani že za odmet ogorka, za napačno recikliranje in kazen dobi cel blok, če se to ugotovi. Zato tudi sosed ne gleda lepo soseda, ki smeti, saj bo zaradi njega plačal kazen še sam in tako se ustvari prava klima, da se "smetarniki" odpravijo, še predno je sploh potrebno poklicati organe pregona.

Torej denarna kazen, ki naj bo res visoka in uvedba t.i. odslužitvene kazni, ki naj bo pobiranje smeti.

Mnenja sem, da je čas, da se globe bistveno zvišajo in da je kaznovanje v pristojnosti redarstva, policije in inšpekcije.

V naprej hvala za obravnavan predlog.

AVTOR S SandraK 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/15726

Komentarji