Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Pouk o ustavi RS, pravicah in dolžnostih v del šolske izobrazbe

150 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

Predlagam, da se v izobraževalni sistem, npr. vse srednje šole uvede pouk o temeljnih pravicah in dolžnostih državljanov - vsaj osnovno poznavanje ustave in smernic države, kjer domujemo.

Predlog izhaja iz dejstva, da nas je mnogo Slovencev, ki ne poznamo pravic in dolžnosti in nas prav zato lahko državni organi ali sodržavljani ustrahujejo, grozijo, tožijo in kratijo pravice, prav tako je ključno poznavanje dolžnosti, kar nam zagotavlja ohranjanje osebne integritete in zaščite.

Res je, da imamo pravico do brezplačne pravne zaščite, vendar marsikdo niti ne ve kaj jim pripada in kakšne pravice imamo.

Ker mladi po končani srednji šoli odgovarjajo za svoja dejanja je razumevanje njihovih pravic in seveda obveznosti osnova za ohranjanje lastne integritete in zaščite pred zlorabami, ki žal niso redke.

Na tak način bi omogočili vsem državljanom, da odločajo o usodi Slovenije, kar je zapisano v 1.,2.,3. členu ustave RS.

Z več znanja bi bilo več sodelovanja in s časom tudi manj zlorab določenih politikov, ki si včasih kar v prek izmišljajo nove zakone, pod zakone, davke, nižje pokojnine itd, seveda sebi v prid.

Celo v bivši Jugoslaviji smo imeli pouk o samoupravljanja, sedaj pa nas in naše otroke držijo v nevednosti in tako laže izkoriščajo našo nevednost.

26 glasov

7 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M mayamaya1234 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Komentarji