Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Predlog vladi Republike Slovenije: učinkovitejše upravljanje z migracijskimi postopki

70 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Predlog vladi Republike Slovenije: učinkovitejše upravljanje z migracijskimi postopki

Spoštovani predstavniki Vlade,

Zaradi naraščajočih izzivov v povezavi z migracijskimi tokovi želim predstaviti predlog za izboljšanje sistema obravnave prosilcev za azil v Republiki Sloveniji.

1. Ponovna uvedba azilnih domov ob sami meji ne v centru Slovenije kot ba Viču, Logatcu kjer nas občane skrbi da se no migrant raztrelil s bombo:

Predlagam vzpostavitev azilnih domov ob meji, kamor se bodo migranti in prosilci za azil prvič namestili. To bo omogočilo učinkovitejši nadzor nad postopki in preprečilo množično koncentracijo v središču države.

2. Potrditev azila pred vstopom v državo:

Migranti bi morali prejeti potrdilo o odobritvi azila pred vstopom v Slovenijo. To bi zagotovilo, da le tisti, ki izpolnjujejo pogoje za azil, vstopijo v državo.

3. Finančna odgovornost migrantov:

Predlagam, da se del stroškov za namestitev in oskrbo migrantov prenese na njih same. S tem bi zagotovili bolj uravnoteženo finančno breme in spodbujali odgovorno ravnanje migrantov.

4. Jasni Postopki in Nadzor:

Potrebujemo jasne in transparentne postopke obravnave prosilcev za azil. Nadzor nad izvajanjem teh postopkov bo okrepil zaupanje javnosti v migracijski sistem.

5. Sodelovanje z mednarodnimi organizacijami:

Vlada naj krepi sodelovanje z mednarodnimi organizacijami, ki se ukvarjajo z migracijami. Skupna prizadevanja bodo omogočila boljšo rešitev izzivov, s katerimi se soočamo.

S temi ukrepi bomo dosegli boljšo nadzorovanost nad migracijskimi tokovi, povečali varnost državljanov ter hkrati ohranili spoštovanje človekovih pravic. Hvala za vaše razumevanje in premislek o predlaganih ukrepih.

Lep pozdrav, predlagam začetek izvajanja takoj, TAKOJ

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in čaka na odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/17098

Komentarji