Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

zmanjšanje porabe pitne vode

97 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Način zmanjšanja porabe pitne vode mora vodit ustrezen del javne uprave. Začenši s pozivi zmanjšanja količine pitne vode za izplakovanje stranišč. S tem, da se podpre nameščanje pisoarjev tudi v bivalne ne le javne prostore se dnevno zmanjša poraba vode za stranišča Pisoar 2 dc v primerjavi z wc školjko 2 l.

NOvogradnjam in adaptacijam bi dali možnost, da v primeru nameščanja recikliranja vode to kreditira država v polovičnem deležu, polovico pa sofinancira. Torej nov sistem dovajanja vode v objekt Čista pitna hladna in topla voda, v nekatere dele pa še vod za sivo vodo. Siva je naziv, je pa to voda, ki se zajame v za to nameščen rezervar ob ali pod objektom in predstavlja vodo iz kopalnic, kuhinj, pralnih strojev. Sistem filtracije ta trenutek še ni dorečen, skratka to vodo se potem uporablja za izpiranje stranišč.

Specifika gašenja požarov je, da se na GB ne uporablja sive vode temveč pitno. Res je, da se gasilske cisterne uporabljajo tudi za dobavo pitne vode a ne vse. Nekoč bo nastopila potreba po tem, da se za gašenja ne uporablja pitne vode. KOnčno tudi voda, ki gasi, ni več pitna.

Objekti morajo imeti možnost uporabe meteorne vode, ki odteče iz streh. Presežek gre kot do sedaj v meteorno kanalizacijo, enako kot gre presežek sive vode v fekalno.

AVTOR M MITJA VILAR 10 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in že ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/14968

Komentarji