Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Stanovanjska problematika

304 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Na področju razpisov za stanovanja bi se moralo omogočiti prijavo na vse razpise. Določene občine imajo prosta stanovanja, a njihovi razpisi omogočajo prijave le občanom.

Kot drugo, se najemniki neprofitnih stanovanj lahko prijavijo na nov razpis za stanovanje, če se število uporabnikov stanovanja poveča, denimo zaradi rojstva otrok, a ne spadajo v prednostno kategorijo, saj se zaradi najema smatra, da je njihovo stanovanjsko vprašanje rešeno. Enako velika družina z enako kvadraturo tržnega stanovanja ali družinske hiše, se obravnava prednostno. To bi bilo smiselno spremeniti in oboje obravnavati enako.

Kar se zamenjav tiče, lahko najemniki stanovanj v lasti republiškega in občinskih skladov za zamenjavo stanovanja zaprosijo le lastnika stanovanja. Mnogokrat republiški sklad nima stanovanj za zamenjavo, jih je pa precej v določenih občinskih skladih. Predlagam, da se zakon spremeni na način, da lahko najemniki za zamenjavo zaprosijo katerikoli sklad, ki ima prosta stanovanja, v kolikor lastnik s prostimi stanovanji ne razpolaga.

Predlagam tudi, da se seznam prostih stanovanj javno objavi.

5 glasov

15 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T Tina D. 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji