Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

40 let delovne dobe-dopolnjeno

105 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Spoštovani,

Predlagam, da se razmisli o možnosti skrajšanja delovne dobe na 40 let. S tem bi država omogočila državljanom večjo fleksibilnost in možnost zgodnejše upokojitve, kar bi lahko pozitivno vplivalo na njihovo kakovost življenja in delovno-življenjsko ravnotežje.

Krajša delovna doba bi lahko pripomogla k zmanjšanju obremenjenosti in stresa, povezanega s podaljšanim delovnim časom. Zgodnejša upokojitev bi omogočila ljudem več časa za družino, hobije in prostovoljno delo, kar bi prispevalo k bolj izpolnjenemu življenju ter večji družbeni angažiranosti.

Poleg tega bi se zmanjšala tudi obremenitev zdravstvenega sistema, saj bi krajša delovna doba lahko pripomogla k zmanjšanju poklicnih bolezni in izgorelosti.

Seveda bi bilo treba pri izvajanju takšne spremembe temeljito preučiti finančne posledice in zagotoviti ustrezne mehanizme za pokojninsko varnost državljanov. Prav tako bi bilo smiselno vključiti predstavnike različnih sektorjev družbe in strokovnjake za delovno pravo ter ekonomijo, da bi zagotovili celovito razpravo in premišljeno odločitev.

Verjamem, da bi skrajšanje delovne dobe na 40 let lahko prispevalo k boljši kakovosti življenja naših državljanov in pozitivno vplivalo na družbo kot celoto.

Hvala za vaš čas in premislek.

Lep pozdrav,

Matevž

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Podoben predlog je že v glasovanju: predlagam.vladi.si/predlog/16778

Komentarji