Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Izboljšanje javne potniške izkušnje

164 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Spoštovani,

V skrbi za izboljšanje kakovosti življenja državljanov ter spodbujanje trajnostne mobilnosti, bi želeli vlado pozvati k ukrepanju na področju izboljšanja potniške izkušnje z avtobusi in vlaki. S tem bi omogočili učinkovitejši, udobnejši in bolj privlačen javni prevoz, kar bi lahko pozitivno vplivalo na okolje, zmanjšanje prometnih zamaščenosti ter posledično na boljšo kakovost zraka.

Predlagamo naslednje ukrepe:

1. Vzpostavitev Naprednega Sledenja Vozilom in Aplikacije za Potnike: Uvedba tehnologije sledenja vozil omogoča potnikom natančen prikaz lokacije in prihoda vozil v realnem času preko mobilne aplikacije. To bi povečalo zanesljivost prevoza in omogočilo potnikom boljšo organizacijo potovanja.

2. Pogostejši Prevozi in Razširitev Omrežja: Povečanje frekvence prevozov in razširitev omrežja postajališč bi zagotovilo boljšo pokritost območij ter večjo dostopnost za širšo populacijo.

3. Kakovostne Postajališča in čakalne prostore: Posodobitev postajališč z udobnimi čakalnimi prostori, zavetišči pred vremenom ter informacijskimi tablami bi izboljšalo potniško izkušnjo, še posebej v slabem vremenu.

4. Wi-Fi in USB-C polnilne vtičnice: Uvedba brezplačnega Wi-Fi-ja na vozilih in postajališčih ter vključitev USB polnilnih vtičnic bi potnikom omogočila produktivno uporabo časa med prevozom.

5. Povečanje Dostopnosti za Invalide: Poskrbeti bi bilo treba za boljšo dostopnost vozil in postajališč za invalide ter starejše osebe, vključno z rampami, dvigali in ustrezno opremo.

6. Vlaganje v trajnostna vozila: Spodbujanje prehoda na električna ali druga nizkoemisijska vozila bi pomagalo zmanjšati onesnaževanje zraka ter prispevalo k bolj zelenemu prevozu.

7. Izboljšana informacijska podpora: Zagotavljanje jasnih in ažurnih informacij o voznih redih, povezavah med prevoznimi sredstvi ter morebitnih motnjah bi povečalo zaupanje v javni prevoz.

8. Vključitev zelene Infrastrukture: Na postajališčih in okolici lahko vzpostavimo zeleno infrastrukturo, kot so zasaditve dreves in zelenih površin, kar bi pripomoglo k izboljšanju estetike in kvalitete okolja.

Zgoraj navedeni ukrepi bi lahko pripomogli k večji privlačnosti javnega prevoza ter spodbudili več ljudi k uporabi avtobusov in vlakov. S tem bi lahko dosegli cilje trajnostne mobilnosti, zmanjšanja prometnih zastojev ter izboljšanja kakovosti zraka. Vlado pozivamo, da razmisli o teh ukrepih ter jih vključi v svoje načrte za boljšo prihodnost našega in evropskega javnega prevoza.

Hvala za vašo pozornost in razumevanje.

S spoštovanjem,

Matevž

19 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji