Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

le zatravitev in brez dreves ob cestah sploh zdaj, ko smo dobili lekcijo poplav

368 OGLEDOV 27 KOMENTARJEV

Neurja in poplave. Podrta drevesa ogrožajo prometno infrastrukturo in objekte ob cesti. Vladi predlagam, da pripravi predpis, da se uredi tako, da se ob cesti površine zatravijo in ne sadijo drevesa Varni pas zatravitve naj bo minimalno 10 metrov ob cesti (brez dreves). Poplave so podirala objekte ob cestah.

Osnovna izhodišča mora biti vzpostavitev vozniku varnega in prijetnega obcestnega prostora z možnostjo razgleda in zdaj zaradi neurij in poplav tudi varnega. . Zatravitev mora temeljiti na obstoječem krajinskem vzorcu travinje in cvetlic, ki so značilne za določeno regijo.

4 glasovi

25 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR V verso verso 441 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 4. 8. 2023 | 22:42:54

le zatravitev in brez dreves ob cestah

Neurja. Podrta drevesa ogrožajo prometno infrastrukturo in objekte ob cesti. Vladi predlagam, da pripravi predpis, da se uredi tako, da se ob cesti površine zatravijo in ne sadijo drevesa Varni pas zatravitve naj bo minimalno 10 metrov ob cesti (brez dreves).

Osnovna izhodišča mora biti vzpostavitev vozniku varnega in prijetnega obcestnega prostora z možnostjo razgleda in zdaj zaradi neurij tudi varnega pred nevihtami z močnim vetrom. Zatravitev mora temeljiti na obstoječem krajinskem vzorcu travinje in cvetlic, ki so značilne za določeno regijo.

Komentarji