Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Interventni zakon - uvedba obvezne konkurenčne klavzule v pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju

552 OGLEDOV 14 KOMENTARJEV

Predlagam vladi, da v državni zbor pošlje interventni zakon o uvedbi OBVEZNE konkurenčne klavzule v pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju.

Ciljam predvsem na področje zdravstva (vir: Tarča, 06.04.2023), pa tudi druge. Dela je očitno več kot dovolj v matičnih organizacijah / bolnišnicah, tako da ni treba potovati daleč k prijateljem zasebnikom. Matične organizacije naj specialistom, ki želijo delati več, ponudi delo v lastni organizaciji in jim odpove soglasja za delo drugje.

Delavec pa naj se potem odloči, kje bo delal. Dvoživka pač ne more več biti.

Ugotovljene nepravilnosti, vključno z dvoživkami in pranjem denarja v HongKongu pa naj delodajalci kriminalizirajo, saj to je popolnoma normalna praksa. V gospodarstvu nikomur na misel ne pride kaj takega, kot v zadnje pol leta javno spremljamo v javnem sektorju (dogajalo pa se je tudi prej, ampak pod preprogo). Verjamem, da je prikazano zgolj vrh ledene gore in preusmerjanje pozornosti od javnih naročil javnem sektorju, predvsem v zdravstvu, kjer še vedno denarni tok ne usahne. To je tema za nek drug zakon.

27 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M matjazs 27 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


1. 8. 2023

Odziv Ministrstva za zdravje

Zahvaljujemo se vam za vaš predlog o uvedbi obveznih konkurenčnih klavzul v pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju. Zamisel o spodbujanju specialistov, da delajo več znotraj lastnih organizacij in jim omogočiti, da se odločijo, kje želijo delati, ima vsekakor svoje prednosti.

Ministrstvo za zdravje se s tem v mislih prednostno usmerja v ureditev stanja v zdravstvu z celovito in kompleksno zdravstveno reformo, ki bo zaobjela vse področja delovanja, pri tem pa so nam v veliko spodbudo vladne pobude in predlogi, ki služijo kot dober temelj za prihodnje razprave o praksah zaposlovanja in pravicah delavcev v javnem sektorju.

Še enkrat hvala za vaš predlog in sodelovanje pri oblikovanju prihodnosti javnega zdravstva.

Komentarji