Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Izstop iz WHO

4725 OGLEDOV 99 KOMENTARJEV

Slovenija naj takoj prekine sodelovanje z WHO, ki pripravlja pandemijski sporazum, za katerega je naša vlada zelo zagreta! S podpisom sporazuma bomo predali suverenost organizaciji, ki že dolgo ne služi svojemu namenu, saj je večinoma financirana s strani korporacij in posameznikov, ki želijo uvesti Novi svetovni red. S podpisom se bodo končale človekove pravice!

Izstop iz WHO!

321 glasov

32 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR E elamarela 6 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


6. 4. 2023

Odziv Ministrstva za zdravje

Od 29. 11. do 1. 12. 2021 je potekalo izredno zasedanje Generalne skupščine Svetovne zdravstvene organizacije (SZO), z namenom preučiti vse vidike in prednosti, ki bi jih imela priprava SZO konvencije, sporazuma ali drugega mednarodnega instrumenta za pripravljenost in odzivanje na pandemije. Na zasedanju je bilo vzpostavljeno medvladno pogajalsko telo, ki bo pripravilo osnutek enega izmed omenjenih dokumentov, pri čemer bodov pripravo vključeni strokovnjaki iz področij javnega zdravja, mednarodnega prava in drugih relevantnih področij.

Dokument bo okvirno določal vsebinske in pravno zavezujoče obveznosti, katerih cilji bodo predvsem: preprečevanje in nadzorovanje, odkrivanje in poročanje ter priprava na grožnje javnemu zdravju, ki bi lahko povzročile pandemije, ter odzivanje nanje.

SZO in Deutsche Telekom sta podpisala pogodbo o izdelavi in dobavi odprtokodne programske opreme za namen izdajanja zdravstvenih potrdil in za preverjanje digitalno podpisanih in interoperabilnih zapisov o cepljenju COVID-19 ter drugih zdravstvenih dokumentov na zaupanja vreden in varen način ter ob največjem možnem spoštovanju zasebnosti in varstva osebnih podatkov. Torej je pogodba le podpora državam, ki trenutno nimajo dostopa do programske opreme. SZO pa ne izdaja svoja digitalna zdravstvena potrdila ali ponovno izdaja, potrjuje, podpisuje ali kako drugače priznava digitalna zdravstvena potrdila, ki so jih izdale države članice.

Komentarji