Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Negativni glas na volitvah

833 OGLEDOV 13 KOMENTARJEV

Na volilnem seznamu označiš eno OSEBO, ki je nikakor NOČEŠ, ne glede na njeno strankarsko pripadnost. Potem pa prvih deset, ki dobijo največ 'minusov', v obdobju naslednjega mandata odstraniti z VSEH javnih funkcij, niti tajnik balinarskega društva ne sme biti več! Niti na vodilnem mestu v javni službi/podjetju. (V zasebne se pač nebi vtikal.)

Tako bi se znebili največjih negativcev, ki jih že vsi zaničujemo in sovražimo, pa tudi same stranke bi se znebile ljudi, ki jim v resnici delajo škodo / odvračajo volilce. Lopovi bi vsaj malo pazili, kaj počnejo (in jim sodniki zdaj zastarajo postopek, če že ne kar ukažejo uničiti dokaze ...) oziroma malo manj direktno lagali in javno goljufali.

61 glasov

11 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Erazem Lipovina 134 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22. 12. 2020

Odziv Ministrstva za javno upravo

V preteklosti smo v zvezi s podobnim oziroma enakim predlogom (oddaja negativnega glasu na volitvah) že pripravili mnenje ministrstva, ki je tudi objavljeno na vaši spletni strani: https://predlagam.vladi.si/predlog/11705

Obveščamo vas, da mnenje oziroma stališče ministrstva v zvezi z zgornjim predlogom ostaja nespremenjeno.

V zvezi s konkretnim predlogom dodatno pojasnjujemo, da je namen volilnega postopka, da se izvoli predstavnike ljudstva kateri nato izvajajo oblast in v imenu ljudstva sprejemajo odločitve. Nikakor volitev ne moremo uporabljati za izrekanje neutemeljenih »javnih obsodb« zoper konkretne posameznike in jih na podlagi tega sankcionirati s prepovedjo opravljanja določenih funkcij. V demokratičnih družbah se kršitve posameznika ugotavljajo po vnaprej predpisanih pravilih in v okviru teh postopkov (npr. disciplinski, prekrškovni, kazenski postopki) se lahko tudi izrekajo sankcije.

Komentarji