Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Neenakost pred zakonom - karantena Hrvaška

931 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

vlada RS je sprejela izjemo za lastnike nepremicnin, plovil, pavsaliste v kampih, ki kljub karanteni za t.i. navadne drzavljane pri prihodu iz Hrvaske le ri lahko neomejeno v 48urnem oknu potujejo na Hrvasko in spet nazaj v Slovenijo. Torej so lahko vsak petek grejo in se v nedeljo vracajo. Navadni drzavljani pa naj se zsaj ob prihodu iz Hrvaske po nasvetu Min. za zdravje sanoizolirajo za nekaj dni, ce je le mogoce. Torej bodo nekateri se vedno lahko hodili sem in tja brez ukrepov, ker ao ocitno imuni na virus, raja pa ima omejitev. Vlada naj sprejme enkratni prehod, da lahko laatniki uredijo svojo lastnino. In to je to. Konec izjem ali pa imejmo svobodo vsi

63 glasov

8 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 30 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B BL2020 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


3. 11. 2020

Odziv Ministrstva za notranje zadeve

Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 130/20, 131/20 – popr., 132/20 in 141/20; v nadaljevanju: odlok).

Odlok v 10. členu predvideva več izjem, ko lahko oseba vstopi v Republiko Slovenijo, brez odreditve karantene in brez predložitve negativnega izvida testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19). Izjeme so bile določene ob doslednem upoštevanju epidemiološke stroke in drugih dejavnikov, med drugim tudi ustavnih pravic, v katere ni dovoljeno nesorazmerno posegati (lastninska pravica). Vsled navedenega ocenjujemo, da predlog ni primeren za nadaljnjo obravnavo.

Pri tem pa dodajamo, da še zmeraj velja za vse, ki se vračajo z območij z visokim tveganjem za okužbo, priporočilo za omejitev kontaktov z drugimi osebami.

Komentarji