Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Ažurno plačevanje FURSOVIH položnic

825 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Predlagam,da nas FURS obvešča o rokih za plačilo obveznosti ( NUSZ 4 položnice itd.) na e naslov nekaj dni prej. Bo manj terjatev in zamudnih obresti.

PRIMER. Spoštovani M.K. 2.9.2019 je rok za plačilo.........

Saj bi se verjetno dalo urediti vse elektronsko brez dodatnega dela.

15 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 10 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Slavko Grilc 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


5. 11. 2019

Odziv Ministrstva za finance

Glede navedenega predloga Ministrstvo za finance pojasnjuje, da Finančna uprava Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: FURS) od 3. 1. 2019 takšno funkcionalnost že ponuja, in sicer preko mobilne aplikacije eDavki. Ta je namenjena boljšemu informiranju in lažjemu poslovanju fizičnih oseb s FURS. Že v prvih mesecih od uvedbe si je aplikacijo na svoje telefone preneslo več kot 50.000 zavezancev.

Mobilna aplikacija eDavki Ponuja več kot 30 funkcionalnosti poslovanja s FURS. Poleg obrazcev, kontaktov in splošnih informacij med drugim ponuja tudi personalizirani koledarček, preko katerega zavezanci prejemajo obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah, med njimi tudi obvestilo o izteku roka plačila določenega davka. Če zavezanec tri dni pred iztekom roka ne poravna obveznosti, mu je preko mobilne aplikacije samodejno poslano obvestilo na telefon. Zavezanec je tako lahko brez skrbi, da bi pozabil ali zamudil s plačilom svoje davčne obveznosti.

Več informacij o mobilni aplikaciji eDavki, ki je brezplačno dostopna tako na Google Play (Android),
kakor tudi na iOS Store (Apple), je dostopnih <link https: www.fu.gov.si davki_in_druge_dajatve poslovanje_z_nami_e_davki mobilna_aplikacija_edavki external-link-new-window internal link in current>na spletni strani mobilne aplikacije eDavki.

Komentarji