Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Delovni čas - Mamice z otrokom

1421 OGLEDOV 12 KOMENTARJEV

Predlagam, da vsi starši za svoje otroke, ki so v vrtcu ali v osnovni šoli, vse stroške plačujejo enako, ne glede na socialni položaj gospodinjstva.

- Mame, ki imajo enega otroka, dobijo možnost, da od rojstva pa vse dokler otrok ne zaključi osnovne šole, delajo le 6 ur na dan.

- Mame, ki imajo dva otroka, dobijo možnost, da od rojstva pa vse dokler otrok ne zaključi osnovne šole, delajo le 5 ur na dan.

- Mame, ki imajo tri otroke ali več, dobijo možnost, da od rojstva pa vse dokler otrok ne zaključi osnovne šole, delajo le 4 ur na dan.

Država Slovenija tem mamam, ki delajo krajši delovni čas, zaradi zgoraj naštetih razlogov, plača vse prispevke in dajatve do polnega delovnega časa v višini povprečne plače v RS.

To pomeni, da gospa, ki ima tri otroke in dela 4 ure na dan, dobi na svoj račun polovično mesečno plačo, vendar država RS poravna tej mami vse prispevke in davke vsem javnim blagajnam za preostale 4 ure, ko dela doma, v višini prispevkov in davkov, ki veljajo za povprečno plačo v RS.

Razne socialne korekcije naj se izvajajo ločeno.

5 glasov

17 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR G Gama 6 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji