Pozabljeno geslo? Registracija
Predlagam vladi

Odziv pristojnega organa

  naslednji ⟩     ⟨ prejšnji  

Ukinitev pomoči ljudem, ki izkoriščajo sistem: neporočeni, nezaposleni,....

9068 OGLEDOV 31 KOMENTARJEV

Sam poznam, kar nekaj ljudi, ki so se ločili in nato prejemajo ali so pomoč za samohranilce, socialno pomoč, ter vse kar jim pripada. Delajo na črno v šolah, vrcih in marsikje imajo previlegij oz. prednost. Jaz pa poročen plačujem davke državi sem manj vreden. tukaj zraven bi omenil tudi Rome, ki postajajo počasi več povdarjam več vredni v Sloveniji. Predlagam, da se na tem področju naredi red ali pa bo država obubožala. Še sam bom začel izkoriščat sistem pa kaj, če ga vsi pa bomo še mi. Saj sem v 4 članski družini katera bo zaslužila več če smo nezaposleni in delamo na črno.

10 glasov
6 glasov
Kvorum vsaj 11 glasov ZA
AVTOR I izzy007 1 predlog
STANJE
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22.03.2010

Odgovor zamuja, zaradi tehničnih težav pri elektronskem pošiljanju dopisa Urada vlade za Komuniciranje Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Odziv MInistrstva za delo, družino in socialne zadeve

V pripravi sta Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in Zakon o socialno varstvenih prejemkih, v katerih poskušamo postopek in odločanje o pravicah urediti tako, da bi se možnost zlorab pri uveljavljanju socialno varstvenih pravic zmanjšala.

Hkrati vam sporočamo, da lahko vsak posameznik ugotovljeno zlorabo oziroma kršitev zakona sporoči pristojnemu centru za socialno delo ali Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, ki bosta nato ukrepala v skladu z zakonom.

Ker vaš dopis ne vsebuje konkretnejših predlogov, vam konkretnejšega odgovora ne moremo posredovati.

Priloge:

Komentarji