Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v glasovanju

Sprememba zakonodaje, ki bi obvezala ZD, da tudi po več kot 2 leti od prenehanja ambulante nadaljujejo skrbeti za paciente zaprte ambulante

137 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

Več deset tisoč pacientov je pred približno dvemi leti ostalo brez osebnega zdravnika v Ljubljani (večinoma v ZD Ljubljana v enotah Moste, Polje in Fužine). Zdravniki so odšli (vsak iz nekega svojega razloga) - ostalo je pa nekaj deset tisoč pacientov brez osebnega zdravnika (ki so do takrat imeli svojega zdravnika v ZD Ljubljana). Veljavna zakonodaja in pravilnik ZZZS-ja zavezuje ZD Ljubljana, da v času do dveh let po prenehanju delovanja ambulante še naprej skrbi za paciente iz teh ambulant. Ta rok poteče v naslednjih mesecih za večino pacientov iz omenjene zgodbe - vmes pa se tam ni odprla niti ena nova ambulanta v kateri bi se lahko opredelili za novega osebnega zdravnika. Ker bomo do konca leta večina pacientov brez te pravice, da nas še naprej obravnavajo v naših ZD-jih - predlagam Vladi, da uredi ustrezno zakonodajo s katero bi ta rok podaljšala vsaj še za leto ali dve dokler se ne bi začele odpirati nove ambulante v katerih bi lahko dobili svojega osebnega zdravnika.

Povdarjam, da ambulante za neopredeljene ne sprejemajo več (sprejemale so zelo kratek čas in to samo kronične bolnike) in ni nikakršne možnosti, da si bo večina od nas do konca tega leta lahko uredila zdravnika.

GLASUJ ZA

27 glasov

GLASUJ PROTI

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B BoboRi 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji