Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v glasovanju

Ustanovitev medresorske delovne skupine

148 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Predlagam, da se ustanovi medresorska delovna skupina za proučitev spoštovanja 14. člena ustave Republike Slovenije.

OBRAZLOŽITEV:

Kot lahko opažamo v praksi, se 14. člen ustave, ki govori med drugim tudi o tem, da so vsi pred zakoni enaki, pri nas ne spoštuje in izvaja. Pri nas obstaja neka (domnevno) nedotakljiva elita, pa "romska problematika", kjer je neka skupina ljudi prav tako nad zakoni in se zakonodaja pri njih ne izvaja tako, kot pri drugih državljanih, pa seveda bi se našel še kdo, ki je kot se temu reče občutljiv primer in zahteva posebno obravnavo. Tudi Furs recimo nekomu davčno izvršbo izvrši po hitrem postopku, že pri naslednji plači, pri nekomu drugemu pa deset let ne naredi nič, tako da primer zastara. Nekomu zaradi 124 EUR dolga prodajo kar hišo na dražbi, nekdo drug je dolžan milijone, pa se ne zgodi nič. Zakaj, če so pa pred zakoni vsi državljani enaki?

Po mojem mnenju bi morala neka pravna država, članica Evropske unije, vsaj ustavo jemati resno, ali pa naj ne zapiše v ustavo tistega, česar ni sposobna ali ne želi zares izvajati!

Sam sem sicer mnenja, da medresorska delovna skupina tega problema ne bo rešila, ker je ta problem v samih temeljih te države, bi bila pa njena ustanovitev vsaj posredno priznanje, da ta problem obstaja.

GLASUJ ZA

23 glasov

GLASUJ PROTI

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR D dronyx 26 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji