Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Sprememba vodstva DRI

59 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Zaradi zaskrbljujočih informacij o trenutnem stanju in delovanju Direkcije za razvoj in investicije (DRI) želim predlagati nujne spremembe v vodstvu te ustanove. Tudi raziskovalni novinarji so razkrili številne nevšečnosti in pomanjkljivosti, ki terjajo takojšnje ukrepanje.

1. Razkritja o zunanji pomoči:

Direkcija za infrastrukturo ima 110 zaposlenih, vendar se kljub temu močno zanaša na pomoč 80 zunanjih sodelavcev. Ti zunanji sodelavci so plačani z velikimi zneski, kar letno znaša 5,6 milijona evrov, medtem ko bi neposredna zaposlitev teh oseb stala le 2 milijona evrov. To ne le da obremenjuje proračun, ampak tudi postavlja vprašanje o učinkovitosti notranjega kadra in organizacije.

2. Kumulacija moči v DRI:

Zunanji sodelavci prihajajo iz podjetij, ki konkurenčno sodelujejo s Direkcijo za infrastrukturo. Poleg tega DRI, državna inženirska firma, posoja največ zunanjih sodelavcev, kar 39. Dolgotrajno prevzemanje teh nalog s strani DRI-ja je povzročilo, da so se druge direkcije, kot Direkcija za vode in Direkcija za infrastrukturo, znašle v položaju, ko ne morejo učinkovito sodelovati z DRI-jem. To pomeni, da so se ne samo zmanjšale njihove sposobnosti, ampak tudi povečala moč DRI-ja.

3. Politično kadrovanje:

Obsežno politično kadrovanje v DRI-ju je postalo tudi predmet skrbi. Številni zaposleni v DRI-ju, vključno z nekdanjimi politiki in državnim sekretarjem, kažejo na problematično navezanost med politiko in delovanjem te ustanove. Tovrstno kadrovanje postavlja vprašanje o integriteti in nepristranskosti pri izvajanju nalog ter lahko vpliva na objektivnost in kakovost storitev.

4. Pomanjkanje transparentnosti in odgovornosti:

Očiten je tudi pomanjkanje transparentnosti pri delovanju DRI-ja, kar je bilo potrjeno z več primeri, kjer so se v preteklosti pojavile težave s kadrovanjem in odločanjem. Pomanjkanje odgovornosti in nadzora nad tem, kako DRI upravlja s svojim kadrom in sredstvi, dodatno prispeva k nujnosti sprememb.

Predlogi za spremembo:

Revizija notranjih procesov in kadrovanja: Izvedba neodvisne revizije notranjih procesov in kadrovanja v DRI-ju, da se ugotovi učinkovitost trenutnega stanja in predlaga izboljšave.

Prestrukturiranje vodstva: Razmislek o spremembi vodstva DRI-ja, vključno s skrbjo za to, da novi voditelji nimajo povezav z obstoječo politiko ali preteklimi skandali, da se zagotovi večja nepristranskost in učinkovitost.

Krepitev notranjih zmogljivosti: Razviti strategije za krepitev notranjih zmogljivosti Direkcije za infrastrukturo, da se zmanjša odvisnost od zunanjih sodelavcev in izboljša obvladovanje investicij ter projektov.

Povečanje transparentnosti: Povečati transparentnost delovanja DRI-ja, vključno z javnim poročanjem o porabi sredstev in učinkovitosti dela.

Verjamem, da bo takojšnje ukrepanje v skladu s temi predlogi prispevalo k izboljšanju učinkovitosti, integritete in transparentnosti delovanja DRI-ja ter k boljšemu upravljanju investicij v naši državi.

AVTOR D Dobrapraksa 10 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

v skladu s pravili orodja predlagam.vladi.si kadrovske zadeve ne morejo biti predmet predloga

Komentarji