Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Referendum za ukinitev 14. člena ustave Republike Slovenije

47 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam, da se ob naslednjih volitvah v državni zbor razpiše hkrati še referendum, kjer se državljane povpraša ali so za to, da se ukine 14. člen ustave Republike Slovenije.

OBRAZLOŽITEV:

Če ta država ni sposobna ali ne želi izvajati 14. člena ustave, ki govori med drugim tudi o tem, da so vsi pred zakonom enaki, bi bilo po mojem mnenju najbolj korektno, da se ta člen zabriše iz ustave ven, ker sicer živimo v neki iluziji. Tako pa imamo sedaj neko (domnevno) nedotakljivo elito, romsko problematiko, pa seveda bi se našel še kdo, ki je kot se temu reče občutljiv primer in zahteva posebno obravnavo. Tudi Furs recimo nekomu davčno izvršbo izvrši po hitrem postopku, že pri naslednji plači, pri nekomu drugemu pa deset let ne naredi nič, tako da primer zastara. Zakaj, če so pa pred zakoni vsi državljani enaki?

Po mojem mnenju bi morala neka pravna država, članica Evropske unije, vsaj ustavo jemati resno, ali pa ne zapiše v ustavo tistega, česar ni sposobna ali ne želi zares izvajati!

AVTOR D dronyx 26 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

zadeva ni v pristojnosti Vlade RS, saj referendum v skladu z Ustavo RS in Zakonom o referendumu in o ljudski iniciativi razpiše Državni zbor na zahtevo tretjine poslancev, državnega sveta ali najmanj štirideset tisoč volivcev

Komentarji