Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Nočni javni prevoz

50 OGLEDOV 1 KOMENTAR

Posredujem pobudo za nujno uvedbo rednega nočnega javnega prevoza v Ljubljani, saj je naše glavno mesto po številu prebivalcev in živahnem nočnem življenju doseglo točko, kjer je to nujna potreba. Trenutno ni na voljo nočnih avtobusnih linij, kar ustvarja vrzel v dostopnosti in varnosti prevoza za prebivalce in obiskovalce mesta. Vpeljava nočnih linij bi imela številne pozitivne učinke:

Povečana varnost na cestah: Z uvedbo nočnega prevoza bi zmanjšali število vinjenih voznikov na cestah, saj bi omogočili varno in zanesljivo alternativo vračanju domov. To bi prispevalo k večji varnosti za vse udeležence v prometu.

Dostopnost za vse: Nočni prevoz bi omogočil lažji dostop do nočnega življenja in kulturnih dogodkov v mestu za vse prebivalce, ne glede na njihovo finančno stanje. Trenutno so prebivalci, ki si ne morejo privoščiti taksija, prikrajšani za tovrstne dejavnosti.

Preprečevanje "taksi mafije": Nočni prevoz bi zmanjšal odvisnost od taksi storitev, ki so pogosto drage in ne vedno regulirane, kar odpira vrata za nepoštene prakse. Tako bi prebivalcem in obiskovalcem omogočili bolj pošten in dostopen način prevoza.

Okoljski in ekonomski učinki: Uvedba nočnih linij bi spodbujala uporabo javnega prevoza namesto zasebnih vozil, kar bi zmanjšalo prometne zastoje in emisije. Poleg tega bi spodbujanje nočnega življenja lahko pozitivno vplivalo na lokalno gospodarstvo z večjo porabo v gostinskih in kulturnih obratih.

Zavedamo se, da uvedba nočnih avtobusnih linij zahteva skrbno načrtovanje in finančne vire. Kljub temu verjamemo, da so koristi, ki jih prinaša takšna storitev, dovolj pomembne, da upravičijo potrebne naložbe. Predlagamo, da Mestna občina Ljubljana preuči različne možnosti financiranja, vključno z možnostjo subvencij ali javno-zasebnih partnerstev.

Upamo, da boste našo pobudo obravnavali s potrebno resnostjo in urgentnostjo. Verjamemo, da si Ljubljana kot moderna in napredna prestolnica zasluži celovit javni prevoz, ki je dostopen vsem, tudi ponoči.

AVTOR D Dobrapraksa 10 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

zadeva ni v pristojnosti Vlade RS- predlog pošljite na Mestno občino Ljubljana

Komentarji