Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Vpis ustavne sprememba ,da se ob vsakršni odločitvi,ki bi jo naj sprejela vlada in se nanaša na standard in blaginjo ter pravice državljane in razpiše referndum

42 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam spremebo ustave z katero se odvzema pristojnost podpisovanja bilokakšnih sprememb kot so finančne,pravne,ozemeljske celovitosti,ekološke,zdravstve skratka vse ,ko niso bile javno predstavljene in predmet javne razprave in vsekakor vplivali na življenje državljanov in njihovih naslednikov.

Že dolgo časa spremljam ,da PV ,FM in ostali podpisujejo brez vednosti državljanov škodljive dokumente ,ko bodo kratkoročno ali dolgoročno vplivale na standard Slovenski državljanov.

Brez vednosti državljanov pišem zato,ker ne more nek PV ali kdo drug podpisat neko finančno pomoč neki državi,če v Sloveniji mamo nešteto finančnih težav pa te niso rešene.

PV lahko podpiše v svojem imenu in obremeni svoj tekoči račun in vzame posojilo na sebe za 50 let.Tako enostavno se dela to tukaj.Zato z tem predlogom in vpisom v ustavo v bodoče več ne bo možno ,da PV bilo kaj podpisuje če javnost o tem ne bo obveščena in se ne ne bo oziroma bo strinjala.

Čudovit primer je neutralna Švica,kjer zadeve lepo delujejo.

AVTOR T Tomaž Trpin 7 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/17844

Komentarji