Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Obvezni razpisi referendumom v Sloveniji

152 OGLEDOV 10 KOMENTARJEV

Predlagam vladi,da sprejme nov zakon in vpiše v ustavo v nadaljevanju zakon z katerim bi se Slovenci sami odločali,kater odločilne zakone bomo sprejemali.

Predlagam ga zato ,ker lobisti in politiki klonijo pred lobisti in kapitalo.Z tem bi pravico odločitve prevzeli nase državljani,ki razmišljajo z kmečko pametjo.

Zakon bi temeljil na vzoru Švice,kjer je tako odločanje že davno praksa.Sedaj pa politiko brez vednosti državljanov sprejemajo odločitve za katere nimajo pooblastil ali pa bi za državljano pomenilo kratenje pravic in nepopravljivo škodo.Eu parlamentu bi z tem zakonom jasno dali povedati,da Slovenija ni marioneta in v lasti lobistov in koglomeratov.

Primer prisiljenvanja smo priča direktivi EU ,da ne bomo dobili 2 mlrd sredstev ,če ne bomo spremenili njihove politike upokojitve.Matematično to pomeni ,dobili bi 2000 eu na osebo ,ogoljufali pa bi 1.5 mil državljanov,da bi se še kasneje upokojevali. Mislim,da Slovenija tega denarja ne potrebuje.

Referendumi naj se skupinsko razpisuje ,pomeni vsaj 4 naenkrat zaradi stroškov in resnosti in nujnost.Predno referendumi ne bodo zaključeni Slovenija ne bi mogla dati Eu zelene luči,da je zakon sprejet.

23 glasov

10 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T Tomaž Trpin 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Komentarji