Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Rešitev problematike s terorjem in nasiljem na Dolenjskem

28 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

Bom še enkrat, tokrat s popravkom. V imenu določenih ljudi (sorodnikov in prijateljev) predlagam, da se situacija res dokončno popravi, ker je to, kar se trenutno dogaja, ne pelje nikamor. Na Dolenjskem, v okolici Krškega, Kočevju in še marsikje je ta zadnje čase življenje dobesedno neznosno zaradi določenih ljudi, ki terorizirajo in ustrahujejo domačine in prišleke. Da ne govorim, da so tarča napadov tudi reševalci, gasilci ... Povrh pa veliko kmetov ostane brez pridelkov na njivah, da ne pišem, kako izginjajo živali iz hlevov. Zelo priporočam, da tisti, ki so zavrnili županove predloge in ki pravijo, da so zakoni učinkoviti in podobno, naj pridejo vsaj za en teden na tisti konec in naj ne ostanejo samo na varnem v Ljubljani. Verjamem, da bodo prav pustolovsko razpoloženi in da bodo končno tudi videli, da nekateri porogljivo nosijo majice z napisom: "Noben mi nič ne more." Povrh pa predlagam, da naj še enkrat preučujejo predloge županov (sankcije za starša, ki krši ustavo in škodi svojemu otroku, ko ga noče pošiljat v šolo, enako, ko je oseba dolžna državi, in pogoj vsaj OŠ za vozniški izpit). Predlagam tudi, da dobivajo namesto socialne podpore bone za nakup hrane in oblačil v primeru nasilja, nasilni učenci pa obvezno v vzgojni zavod). Ker se mi zdi, tako, kot je enkrat eden napisal tukaj, da več denarja dobijo, več kradejo po trgovinah in hišah domačinov. Problem je tudi, da nekateri počnejo poleg zaradi kazanja moči tudi iz dolgočasja. Ja, treba jih je zaposliti, da jim ne rojijo samo neumnosti po glavi.

Da ne pišem, da je zelo diskriminirano do nas, ki smo končali OŠ, naredili vozniško dovoljenje, plačali raznorazna dovoljenja za gradnjo in podobno. Tudi ne izvajamo nasilja in teror ter krademo. Da ne bo spet takšen odgovor, da je zakon učinkovit in da se trudijo reševati to problematiko, moram napisati, da je to samo blažev žegen, ker se stanje samo poslabšuje in so čedalje bolj pogumni. Če bi bil zakon učinkovit oziroma bi nekaj ukrepali, do tega seveda ne bi prišlo. Prišlo bi le do izboljšanja in normalizacije. Tako da se zdaj le nadaljuje to nasilje ter teror in se tudi rapidno poslabšuje ... Zato je skrajni čas, da se to dokončno uredi. In kazen mora biti tudi vzgojna.

Predlagam, da se uzakonijo predlogi županov in dodatna dva predloga z moje strani (namesto socialne podpore naj dobijo bone za nakup osnovne hrane in oblačil v primeru nasilja prejemnika socialne podpore, nasilni učenci pa obvezno v vzgojni zavod, starši pa prevzamejo odgovornost - namesto socialne podpore naj dobivajo bone za nakup osnovne hrane in oblačil).

AVTOR T Tako je to 19 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in že ima odgovor pristojnega organa: https://predlagam.vladi.si/predlog/16181

Komentarji