Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog v razpravi

Statistika policije - vključitev narodnosti in državljanstva storilcev

72 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Zelo pogosto se policija ob novinarskih in drugih vprašanjih glede državljanstva in narodnosti storilcev prekrškov in kaznivih dejanj izgovarja, da ne vodi posebne statistike po državljanstva in narodnosti. Ta trditev je za današnje (digitalne) čase čudna in ji težko verjamemo. Kaj sploh pomeni "voditi statistiko"? V današnjih časih je "statistika" samo izpis iz baze podatkov po izbranih kriterijih, ne pa ročno vodenje nekih seznamov. To bi moralo biti izvedljivo, če pa ni, lahko policija zapre vrata in se razpusti zaradi nesposobnosti. Če policija res ne popiše vseh podatkov storilcev, je izredno malomarna, če pa jih in to zanika, pa laže. Veliko bolj se zdi verjetno, da policija teh podatkov enostavno noče razkriti, bodisi po lastni iniciativi bodisi po diktatu nadrejenih inštitucij.

Priseljevanje tujcev, bodisi iz ekonomskih bodisi iz varnostnih razlogov je danes pereč problem, ki ga državljani občutimo kot družbeni pritisk, mešanje kultur in običajev, slabšanje kakovosti življenja, razkrajanje obstoječih družbenih norm in, nenazdanje, tudi povečanje kriminalnih dejanj v državi. Če še ne veste, nam državljanom to ni čisto nič všeč. Zaradi vladnih politik, ki priseljevanje omogočajo in podpirajo, se počutimo oškodovani in razvrednoteni. To sliko še slabša impotentno delovanje inštitucij kot so policija, sodstvo in tudi parlament kot zakonodajalec, ki ne zmore učinkovito zaščiti družbe, kot jo poznamo in smo jo soustvarjali doslej.

V tej luči zahtevamo, da policija razkrije svoje "statistike" o narodnosti in državljanstvu storilcev kaznivih dejanj v Sloveniji za zadnjih 10 let. To bo eden od pokazateljev, kako na slovensko družbo vpliva priseljevanje. Pri tem ne gre za nikakršne osebne podatke, samo za številke, ki nikogar osebno ne izpostavljajo. Tudi sklicevanje na zaupnost ne bo šla skozi, saj se to tiče vseh državljanov in naših življenj sedaj in v bodoče. Zahtevamo vpogled v narodnostno strukturo storilcev kaznivih dejanj, brez izgovorov. Zdaj.

GLASUJ ZA

15 glasov

GLASUJ PROTI

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B ba tom 30 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji