Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Prepoved dela za opravilno nesposobne osebe

15 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam vladi, da trajno, oziroma doživljenjsko prepove kakšrno koli delo v "javno dobro" vsem projektantom, županom, poslancem, ministrom, uradnikom itd., skratka VSEM, ki s svojimi dejanji delajo proti javnemu dobru in proti volji ljudstva. Pod javno dobro velja tudi zapravljanje proračunskega denarja.

Enako velja za vse javne uslužbence, ki javno lažejo, pa nima veze kaj točno so zlagali.

Primeri:

- Noršinska ulica M.Sobota je imela omejitev prometa 90km/h. Zaradi slabega stanja so omejitev hitrosti za več let znižali na 50km/h, namesto da bi cesto popravili.

Ko so cesto začeli popravljati, so najeli projektanta, ki je novo cesto dizajniral za 60km/h, čeprav gre za vpadnico v mesto, ter kljub dejstvu, da je že za časa Jugoslavije bila tukaj omejitev višja.

- Pomurska kvazi avtocesta je bila dizajnirana kot avtocesta. Ko je minister Radovan Žerjav ugotovil, da prečni profil ceste ni zadosti širok, ter da je izginil denar za odstavni pas, je raja v parlamentu spremenila definicijo avtoceste. Odstopiti bi moglo polovico parlamenta.

- javni razpis (javno objavljeno na portalih javnih naročil) Čistilne naprave občine Kungota je napisan tako, da se lahko prijavi izključno in natančno eno podjetje. Ostali nimajo šanse, da se sploh prijavijo, ker nihče ne ve, kaj točno se od razpisa pričakuje. Zrelo za protikorupcijsko komisijo. Odgovorni tako župan, kot projektanti.

- enako velja za novo sodno stavbo na Litijski. Dosmrtna prepoved dela v javnem življenju za vse vpletene.

- Elektro omrežje je zastarelo, prenasičeno. Dejstvo. Namesto, da bi se vlagalo v omrežje, so podjetja prisiljena kupovati baterijske sisteme, ki niso poceni, kljub subvencijam. Elektro podjetja si ob enem izplačujejo dobičke. Istočasno so subvencije plačane iz našega, davkoplačevalskega denarja. Torej zapravljamo denar folka, da elektro podjetja v državni lasti izplačujejo svoje delavce za "dobro delo", ker so firme kupile baterijske zalogovnike.

AVTOR D Dinozajec 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

v skladu s pravili orodja predlagam.vladi.si kadrovske zadeve ne morejo biti predmet predloga

Komentarji