Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Večja zaščita najemodajalcev

1031 OGLEDOV 85 KOMENTARJEV

Tisti, ki oddajamo nepremičnine v najem, imamo veliko težav z najemniki, ki ne plačujejo najemnin in položnic, ter z njihovo izselitvijo. Tako bivajo najemniki zastonj in na stroške lastnika. Nekateri, predvsem revni upokojenci, se z najemninami preživljamo in je to edini prihodek. Sedanji zakon določa, da svoje pravice, ki jih najemniki kršijo, lahko uveljavljamo samo s tožbo preko sodišča. To pa lahko traja tudi 2-3 leta. V tem času imamo tako veliko izgube. Ta izguba tudi nikoli ni povrnjena, saj najemniki namerno, lažno, prikažejo, da nimajo nič denarnih sredstev ali lastnine.

Naj se nemudoma uredi zakon, ki bo zaščitil lastnike nepremičnin pri morebitnih zlorabah nepoštenih najemnikov. V Angliji to že obstaja in uradne službe ukrepajo takoj, ko 2 meseca ni plačil najemnin in stroškov. Take najemnike tudi pomagajo deložirati iz stanovanja. Te najemnike vodijo na svojih seznamih.

Naj se tudi v Sloveniji vzpostavi tak zakon in uradne službe, ki naj bi urejale nepravilnosti, ki jih povzročajo najemniki, in tudi primerno ukrepale.

S to ureditvijo bi veliko lastnikov oddajalo svoje nepremičnine, katere imajo sedaj rajše prazne. Tako bi se na trgu sprostil problem in težave pri pomanjkanju najemnih stanovanj.

128 glasov

8 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR I ivan novak 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Komentarji