Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Predlog za oprostitev davka na dohodke od dobička pravnih in fizičnih oseb v višini inflacije

132 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Uvedba zakonodajnega mehanizma, ki bo tako pravnim kot fizičnim osebam omogočal, da od svojih dohodkov od dobička odštejejo znesek, ki ustreza letni stopnji inflacije, preden se izračuna davčna obveznost. S tem bi se prilagodila davčna osnova in zagotovila bolj pravična obdavčitev, ki upošteva realno vrednost dohodkov in dobičkov v inflacijskem okolju.

Prednosti predlaganega ukrepa:

1. Zaščita realne vrednosti dohodkov: Ukrep bi zaščitil realno vrednost dohodkov pravnih in fizičnih oseb, s čimer bi ohranili njihovo investicijsko in potrošno moč.

2. Spodbujanje gospodarske aktivnosti: Z ohranjanjem realne vrednosti dohodkov bi se ohranila in spodbudila gospodarska aktivnost, saj bi posamezniki in podjetja lažje načrtovali in izvajali investicije.

3. Pravičnost v obdavčitvi: Ukrep bi zagotovil večjo pravičnost, saj bi upošteval vpliv inflacije, ki je pogosto izven nadzora posameznikov in podjetij, na njihove dohodke.

4. Spodbuda za dolgoročno varčevanje in investiranje: Zmanjšanje davčne obremenitve bi lahko povečalo spodbude za dolgoročno varčevanje in investiranje, kar je ključnega pomena za ekonomsko stabilnost in rast.

5. Posredni pozitivni vplivi na trg dela: Z ohranjanjem konkurenčnosti in investicijske sposobnosti podjetij bi se lahko pozitivno vplivalo tudi na ohranjanje in ustvarjanje delovnih mest.

Razumem, da predlagani ukrep predstavlja pomembno odločitev, ki zahteva temeljito preučitev vseh vidikov, vključno z vplivom na javne finance. Vendar menim, da bi dolgoročne koristi za gospodarsko okolje in socialno kohezijo lahko odtehtale kratkoročne izzive. Upam, da bo ta predlog odprl pot za ploden dialog in iskanje rešitev, ki bodo v korist vseh državljanov in gospodarskega sistema naše države.

12 glasov

8 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Sončni Avatar 93 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji