Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Delovna doba - plačilo prispevkov za vojaščino

96 OGLEDOV 1 KOMENTAR

Predlagam vladi, da za obvezno služenja vojaškega roka vplača prispevke v pokojninsko blagajno in s tem zagotovi, da se bo vojaščina štela v delovno dobo. To spremembo je potrebno urediti za vse delavce, ki so služili vojaški rok in še niso v penziji.

Obrazložitev:

Trenutni zakon: znižuje samo starost zaradi služenja obveznega vojaškega roka za 2/3 časa obveznega služenja vojaškega roka. Lahko se zgodi, da ta ugodnost mnogim niti ne pride v poštev.

Če nas je država napotila na obvezno služenje vojaškega roka, naj tudi plača prispevke v pokojninsko blagajno. Vsi, ki smo služili vojaščino smo prikrajšani tako pri višini pokojnine, kot tudi pri delovni dobi. Poleg tega pa moramo delati dlje, čeprav smo bili za čas vojaščine delovno aktivni. Služenje vojaščine ni imelo 8 urnega delovnika, ampak je bil delovnik praktično 24 urni, zato bi se moralo upoštevalo celo kot bonificirana delovna doba.

Vsi, ki so se kakor koli uspeli izogniti vojaščini imajo lahko več delovne dobe pri eneki starosti, kar je nepošteno in krivično, do nas ki smo morali najlepša leta življenja dati državi za “hvala lepa”.

AVTOR V vern 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/14392

Komentarji