Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Odvzem in prodaja avtomobila ob hujših prekoračitvah hitrosti

58 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam, da se po zgledu Avstrije v primeru hujših prekoračitev hitrosti znotraj (najmanj 80 km/h) in izven naselij (najmanj 90 km/h) poleg odvzema vozniškega dovoljenja izvede tudi postopek odvzema vozila in prodaje le-tega na javni dražbi.

Takšen ukrep bi imel več koristi:

-Povečanje Zavedanja o Pomembnosti Spoštovanja Prometnih Pravil: Z uvedbo takšnega ukrepa bi voznike opozorili na resnost hude prekoračitve hitrosti in jih spodbudili k bolj odgovornemu ravnanju na cestah. Zavedanje o možnosti izgube lastništva vozila bi zagotovo zmanjšalo neodgovorno vedenje.

-Zmanjšanje Prometnih Nesreč in Poškodb: Prekomerna hitrost je eden glavnih vzrokov prometnih nesreč in poškodb. Z uvedbo tega ukrepa bi zmanjšali število nesreč in s tem tudi število smrtnih žrtev ter poškodb.

-Spodbujanje Kulture Varnosti v Prometu: S tovrstnim ukrepom bi poslali močan signal o pomembnosti varne vožnje in spoštovanja prometnih predpisov. To bi lahko spodbudilo oblikovanje boljše prometne kulture, kjer bi vozniki bolj spoštovali cestna pravila.

-Dodatek k Obstoječim Kaznim: Namesto zgolj finančne kazni bi uvedba odvzema in prodaje avtomobila delovala kot dodaten ukrep, ki bi imel močnejši vpliv na voznike in bi posledično zmanjšal ponavljanje prekrškov.

AVTOR G g1145 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/15658

Komentarji