Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Ambulanta za voznike invalide na soči. Državni škandal.

355 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Zaradi stavke zdravnikov je brez vozniškega dovoljenja ostalo kar nekaj voznikov invalidov. Po zdajšnji zakonodaji so morali v ambulanti obravnavati vse paciente do 18. leta starosti in tiste nad 65. letom starosti. Vse tiste ki so aktivni, ki hodijo v službo pa je zdajšnja zakonodaja pustila na cedilu. Zaradi tega so se ljudje znašli v velikih težavah in ne po svoji krivdi. Tem ljudem država tudi ne omogoči drugih možnosti saj je ambulanta za voznike invalide na soči edina taka pri nas.

Predlagam vladi da to nemudoma spremeni in omogoči vsem ne glede na starost obisk edine ambulante v državi tudi v času stavke.

56 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR J johi 42 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


8. 4. 2024

Odziv Ministrstva za zdravje

Kot ste verjetno seznanjeni, so v URI Soča znova začeli opravljati preglede za podaljševanje vozniškega dovoljenja za invalide. Na Ministrstvu za zdravje pozdravljamo njihovo odločitev, saj smo v zadnjem tednu aktivno iskali rešitev za omenjeni problem. Na ministrstvu še naprej preučujemo različne možnosti za večjo dostopnost do tovrstnih pregledov. Ocenjujemo, da bi invalidi prve preglede še naprej opravljali v Uri Soča, ki ima za to potrebno in primerno opremo, vse nadaljnje preglede pa bi bilo mogoče opraviti tudi drugod. Pregledi bi bili tako regionalno bolje razporejeni in s tem bolj dostopni invalidom.

Komentarji