Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Slovenska hiša

182 OGLEDOV 10 KOMENTARJEV

Pozdravljeni,

imam predlog, za izboljšanje novogradenj.

Predlagam, da vlada vsako leto naredi razpis na katerega se bodo prijavili arhitekti in bodo tekmovali med seboj, čigav načrt za družinsko hišo je najboljši

Strokovna komisija bo ocenjevala protipotresno varnost, toplotno izolativnost-pasivna hiša, funkcionalno razporeditev prostorov, požarno varnost, stroške izgradnje.

Načrt za zmagovalno slovensko hišo leta bi bil javno objavljen na internetu, vključno z vso možno pripadajočo gradbeno dokumentacijo (podroben popis vseh gradbenih del, popis vsega materiala...).

Vsi lastniki gradbenih parcel, bi lahko začeli z gradnjo svoje najboljše slovenske hiše po hitrem poenostavljenem postopku. Iz vaše spletne strani bi sami sprintali vse načrte, izpolnili obrazec in oddali na upravni enoti.

Verjamem, da bi se ogromno ljudi odločilo, za gradnjo tipske hiše, saj se zavedajo, da je to dobro preverjen zmagovalen načrt, predvsem pa, da jim ne bo treba plačati približno 10.000eur za arhitekta.

Razbremenili bi se uslužbenci na upravnih enotah. Zmanjšalo bi se segrevanje planeta. Znižale bi se cene gradnje. Zmanjšalo bi se število čudaških hiš.

S tipskimi hišami bi celotna soseska bila usklajena in urejena, kakor na primer soseska "Alys Beach" na Floridi.

12 glasov

14 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Sodobna Slovenija 46 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji