Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Prenehanje financiranja organizacije UNRWA

192 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Spoštovani!

Predlagam, da Slovenija preneha s financiranjem organizacije UNRWA, ker ne deluje v skladu z načel OZN - konkretneje načel nevtralnosti, nepristranskosti in neodvisnosti.

V preteklosti so se pojavili utemeljeni očitki k spodbujanju antisemitizma (neprimerne vsebine v šolskih učbenikih), poveličevanja terorizma s strani zaposlenih, v nedavnih spopadih pa tudi obtožbe o sodelovanju s Hamasom (s strani EU prepoznano teroristično organizacijo). Kot se dogaja v Švici, si tudi pri nas želim javne razprave o smiselnosti porabe sredstev (letos smo jih obljubili 800,000€), ki pod pretvezo pomoči Gazi vsaj v neki meri spodbujajo sovraštvo in onemogočajo mirno rešitev palestinskega vprašanja.

Sredstva naj se raje namenijo za transparentnejše projekte, ki neposredno povečujejo neodvisnost prebivalcev Gaze in jim omogočijo razvoj in prenehanje 70 let trajajoče obravnave kot begunce ter indokzrinacije otrok (npr. spodbujanja rabe obnovljivih virov energije v Gazi, oskrba z zdravili, hrano...)

Prilagam povezave do le nekaj osnovnega gradiva, problematika je odgovornim na pristojnih uradih in ministrstvih najbrž poznana:

unwatch.org/fact-checking-unrwa-claims-about-teachers-and-education/

unwatch.org/tag/unrwa/

Hvala za pozornost in lep dan

Jakob

17 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Scharcy 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji