Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

obdavčitev višjega oz. bogatega sloja prebivalcev

76 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Pozdravljeni,

Kot vidimo trenutna obdavčitev med 45% in 50% na dohodek ali zaslužek državi ne prinaša koristi, saj se tisti ki mesečno prejemajo nad 50.000 € ali več (danes tudi nekateri po par 100.000 €), raje prijavijo v države, kjer je obdavčitev bistveno nižja. Zavedati se je potrebno, da ljudje delajo predvsem zase, svojo družino in potomce. Država bi morala imeti drugačno davčno in dohodninsko lestvico, da bi zadržala doma kapital, ki odhaja v druge dežele. Ljudem se zdi neumno dajati polovico svojega zaslužka državi iz katere odtekajo dobički tujih firm, in država od teh firm, drugega kot delovna mesta nima.

Jaz predlagam, da se dohodninske in davčne lestvice spremenijo tako, da bo naše dežela postala zanimiva tudi za druge milijonarje in bogataše. Ljudje, ki sedaj bežijo iz Slovenije bi tako ostali tu in davke plačevali svoji in ne tuji državi. Druga stvar pa je, da se te ljudi, ki imajo denar povabi da, kaj svojega premoženja prispevajo v okolje v katerem živijo (zdravstvo, gasilci, civilna zaščita, šola, vrtec), v opremo ali gradnjo in si s tem prislužijo določene ugodnosti iz naslova davčne ali dohodninske zakonodaje.

Naša zakonodaja je naravnana tako, da kaznuje ljudi, ki znajo in imajo, namesto, da bi bila do njih prijazna in bi z njimi sodelovala.

Aja pa da ne bo pomote, ne spadam med bogate, sem invalidski upokojenec s slabimi 500 € pokojnine.

Lep dan,

Peter

AVTOR P Peter 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje konkretnega predloga sistemske rešitve izpostavljene tematike

Komentarji