Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Sprememba zakona o dedovanju

278 OGLEDOV 12 KOMENTARJEV

Pozdravljeni,

moj predlog se nanaša na spremembo zakona o dedovanju in sicer, da se dedna pravica prenese izključno samo na osebo, ki skrbi za ostarelega in bolnega starša. Dejstvo je, da gre za izjemno zahtevno nalogo in, da bi država morala poskrbeti, da starejši ne bodo v starosti in bolezni ostali popolnoma sami, ko pa preminejo, pa pridejo otroci kar naenkrat iz vsepovsod, da bi se dokopali dediščine! To enostavno ni pravično ne glede na to ali je oporoka ali ne! Oseba, ki skrbi za ostarelo in bolno osebo se mora odreči dobesedno svojemu življenju, da se posveti tistemu, ki je skrbi potreben. Tukaj ne govorim o pet urni ali osem urni skrbi ampak o skrbi v katero si vpet 24 ur na dan. In zakaj bi zdaj imel pravico do dediščine še nekdo od otrok, ki se prethodno ni zanimal niti po telefonu za svojega starša kaj šele v živo?!

Situacija je takšna, da so dandanes domovi za ostarele in bolne zelo dragi in država bi morala vzpodbujati odgovornost do starejših tudi na tak način, da tisti, ki skrbi za starša dobi vse, tisti, ki pa ne želi se naj zaveda, da se bo s tem odrekel dediščini, ker celotno odgovornost bolne in ostarele osebe preloži na svojega sorojenca. Ta odgovornost pa je izredno zahtevna in naporna.

S tem, ko pa omogočate, da imajo vsi otroci pravico do zapuščine, pa vzpobujate družbeno neodgovornost do starejše in bolne populacije ter ignoranco do njihovih potreb. Ne pozabite, da se starost ne dogaja samo drugim ampak se bo slej kot prej zgodila vsem nam oz. tudi vam.

Spoštljiv pozdrav

7 glasov

16 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR J Julietta 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji