Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Slovenska smučišča

240 OGLEDOV 20 KOMENTARJEV

Predlagam vladi, da do začetka naslednje smučarske sezone (naslednje leto) z lastniki Slovenskih smučišč razpravlja o njihovi prihodnosti, ki bo bolj ali manj zelena zaradi pomanjkanja snežnih padavin v zimskem času in zaradi pevisokih temparatur ni več možno izdelovati umetnega snega in ga učinkovito porabiti.

Predlagam, da se na smučiščih kjer že vsaj tri leta zapored ni bilo možno izvesti normalne smučarske sezone (to pomeni, da je smučišče delovalo manj kot 1 mesec v zimskih mesecih) izvede konec smučarske dejavnosti in se smučarske proge opustijo in nazaj pogozdijo, žičnice pa prodajo. Na slednjih območjih pa lahko vsaka občina posebej (kot lastnica smučišč) odloči katere turistične dejavnosti bodo potekale na bivših smučiščih ali bo ostalo območje neuporabljeno.

Ker so povečini lastnice smučišč občine, naj vlada oziroma pristojno ministrstvo le izda zakon ali odlok v katerem občine zavezuje k radikalnim omenjenim ukrepom.

Na tem mestu bi rad tudi omenil, da je smučišče Kanin najvišje ležeče smučišče v Sloveniji, pa vlada nima interesa, saj ni sprejela zakona, po padcu zakona pa ne izvaja nobenih aktivnosti več v povezavi s smučiščem Kanin. Kanin kot visokogorsko smučišče ima večji potencial kot katero drugo smučišče v Sloveniji (Pohorje, Rogla, Kope, itd.) ker leži na višji nadmorski višini in ima več snežnih padavin kot omenjena smučišča.

14 glasov

11 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Y Yoys780 30 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji