Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Odmirni odstotek na 63,5%

70 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Spoštovani, spoštovane!

Obračam se na Vas, ki imate moč odločanja v rokah – vsem političnim strankam in njihovim voditeljem, poslancem, državnem zboru in državnemu svetu.

Ne pripadam ne k levim in ne k desnim, nisem pri zelenih in ne pri rdečih, sem čisto navaden krajan, občan in državljan te naše lepe Slovenije.

Zmotila in hkrati me je navdušila odločitev vlade, da izenači od mirni odstotek moških v prehodnem 6 letnem obdobju, vsem novim upravičencem po novi mini reformi v prehodnem obdobju, da pridejo na končnih 63,5% in se izenačijo z od mirnim odstotkom določenim za ženske. Če velja postopen dvig od mirnega odstotka za dobo, krajšo od 40 let ter za odmero nadomestila iz invalidskega zavarovanja ter vdovskih in družinskih pokojnin in vseh ostalih prejemkov bi moralo veljati tudi za nas, ki smo svojih 40 let od delali in šli v nepravem času v zasluženo pokojnino. Predlagam vladi, oziroma ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, vsem, ki lahko to predlagajo in o tem odločajo, da se popravi upokojitveni odmerek za vse upokojene od leta 2013 - 2019 po ZPIZ -2, ki imajo odmirni odstotek 57,25% - mislim, da s tem popravkom ne bi nastala kakšna velika luknja v pokojninski blagajni za 6,25% na 63,5%, ki bi pa nam upokojencem nekaj pomenilo – nekaterim 10 hlebcev kruha, nekaterim 3kg mesa, vse se pozna v tej draginji, ko so tisti, ki dvigujejo cene v trgovinah in gostinskih lokalih izgubili kompas.

Po zakonu pa naj bi bili vsi enaki - v Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Hvala za ugodno rešeno pobudo.

Lp, Miran Kurež

Kisovec, 24.11.2023

AVTOR M Miran K. 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

podoben predlog je že bil obravnavan in že ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/15991

Komentarji