Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Upoštevanje pridobljenega znanja

251 OGLEDOV 1 KOMENTAR

Predlagam, da se določenim formalno pridobljenim izobrazbam dodeli tudi izobrazbi primerna potrdila. Se pravi, da določenemu izobraževalnemu programu pripišete (mo) seznam usposobljenosti, ki jo oseba pridobi, ko konča določeno izobraževanje. In to za celotno izobraževalno področje.

Predstavil bom lasten primer izobraževanja po srednji šoli: vsš. inž.zoot, potem univ. dipl. inž. zoot. Študijski program je v celotnem procesu pokril vsa področja vezana na živinorejo. Prehrano, Varstvo narave, varstvo živali, etologijo živali, reprodukcijo živali, premiki in prevoz živali, klanje živali, klavno kakovost (in še kaj). Poleg osnovnega izobraževanja so bili še izbirni predmeti. Torej smo pridobili neka znanja.

Da se poleg pridobljene izobrazbe zaključku šolanja doda še neko praktično vrednost bi predlagal, da se naredi seznam področij, ki jih neka izobrazba pokrije.

Sam moram namreč sedaj opraviti izobraževanje (5 ur) in izpit za : Pridobitev potrdila o usposobljenosti za voznike in oskrbnike za prevoz živali. Se pravi, da nek tečaj razvrednoti znanje pridobljeno v celem semestru študija.

Takih dodatnih izobraževanj, ki jih moramo izpolnjevati je več, a nanizal sem le en primer.

Pred leti je bil obravnavan podoben primer, ko je mladi zdravnik moral opraviti tečaj prve pomoči, a so to uredili.

21 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR A Aleš Zver 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji