Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Postavitev spomenika Republiki Avstriji

73 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam , da se v Ljubljani ali pa kje pred Avstrijskim veleposlaništvom postavi spomenik Republiki Avstriji, kot zahvala, spoštovanje, ker zaposluje na tisoče Slovencev in njihovih družin, jim daje kruh in boljše življenje, katerega v rodni domovini Slovenija niso bili deležni!

V Sloveniji kljub visoki gospodarski rasti, ki je prisotna od leta 2014, navkljub ustvarjenim dobičkom v podjetjih , smo preteklih 11 let priča masovnemu izseljevanju Slovenskih državljanov v tujino po letu 1991, po osamosvojitvi države. Po podatkih statističnega urada se je v letih 2012-2022 iz države izselilo 82.708 Slovenskih državljanov. Priselilo nazaj pa le 43.684 Slovenskih državljanov. Izgubili smo 39.024 Slovenskih državljanov. Upoštevajmo še dnevne čezmejne delavce migrante, rezidente Republike Slovenije, teh je bilo 32.678 po podatkih davčne uprave za leto 2020. Dobimo še slabšo sliko stanja na trgu dela. Primanjkuje 71.702 Slovenskih državljanov, delovne sile. Rekordno je bilo leto 2017, takrat se je odselilo iz Slovenije skoraj 10.000 slovenskih državljanov.

Za primerjavo od leta 1991-2000 leta je Slovenija izgubila le 4.500 svojih državljanov.

Vzroki za takšno stanje so; slabi pogoji dela, nizke neto plače, previsoka obdavčenost, korupcija, nezmožnost napredovanja, dolgotrajna brezposelnost v letih 2012-2017. Za državo to predstavlja zelo veliko škodo, saj država delno zastonj omogoča izobraževanje Slovenskega državljana, ki ga pa ne zna zadržati v Republiki Sloveniji. S strani politike nobenih rešitev, razen časovnic, obljub, strateških svetov. Cerarjeva, Šarčeva,Bratuškina, Janševa in sedaj golobova vlada se vse po vrsti hvalijo z nižjo brezposelnostjo in kako so oni rešili Slovenijo.

AVTOR Š škorpijon 42 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje predloga sistemske rešitve izpostavljene tematike.

Komentarji